Tabi bu tek başına değil, kuru patlıcan, biber dolmasının yanında çeşit olarak yapılabilir. Tarife gelince, önce sıcak suya kuru erikleri kaynatıyoruz. Şişen erikleri sudan çıkartıyor, suya pirinçleri ekliyoruz. 1-2 dakika pirinçleri kaynatıp, süzüyoruz. Daha sonra pirinçleri kıyma ile karıştırıyoruz. Ve zevkinize göre, kuru nane, kırmızı pul biler, kimyon, tuz ve karabiber ekliyoruz. Orijinal tarifte toz kişnişte vardı. Ama evde olmadığı için ben koymadım.
Tamamen karıştırılan malzemeleri eriklerin içine doldurup tencereye diziyoruz. Küçük bir tencere kullandım, tencerenin ortası boş kalıyor. Halka şeklinde doğradığımız soğanları tencerenin boş kalan ortasına koyuyoruz. Dolmaların üzerine birkaç dal maydanoz ekliyoruz. Bunların üzerine tereyağı koyuyoruz. Ağır olur derseniz zeytinyağı da kullanabilirsiniz. Et suyu ve erik pekmezi ekleyip, kısık ateşte pişiriyoruz. Çok ekşi olacağını düşünürseniz, erik pekmezini koymayabilirsiniz.
Afiyet olsun. J
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder